Kiezen voor een zwemvijver

In deze blog leg ik uit waarom het kiezen voor een duurzame zwemvijver in plaats van een traditioneel zwembad meer dan een modegril is, maar eerder een esthetische, energiebewuste en milieuvriendelijke manier van zwemmen.

 

We bespreken de voordelen, overwegingen bij een optimalisatie of aanleg, en waarom het de investering waard is.

Met onze 30-jaar ervaring weten wij en onze klanten dat biologisch zwemmen de toekomst is!

 

Laten we samen een duik nemen in de wereld van natuurlijk zwemmen.

 

 

Voordelen van een duurzame zwemvijver

 


 

Verlaagde onderhoudskosten en tot 60% minder verbruik van water en elektriciteit i.v.m. een traditioneel zwembad.

Het is de samenwerking met de natuur dat een zwemvijver echt voordelig maakt. Het gebrek aan chemicaliën en zware metalen, en eerder de aanwezigheid van natuurlijke organismen zoals waterplanten en bacteriën houden niet alleen het water proper en glashelder, maar minimaliseren ook de onderhoudskosten.

Je hoeft geen chemicaliën te kopen, filters te vervangen of onnodig elektriciteit te verbruiken met pompen en systemen die je in een traditioneel zwembad vindt.
Onze filteropbouw laat toe om de zuinigste vijverpomp(en) te gebruiken met tot wel 6 jaar garantie.

 

Door de natte opstelling is er geen slijtage en kan jij blijven genieten van zacht en biologisch water.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een natuurlijke keuze

 

Zwemvijvers zijn levende ecosystemen en een echte aanwinst voor de tuin.

 

De waterplanten en micro-organismen vormen een natuurlijk filter, waarbij vervuiling wordt omgezet naar voeding die wordt opgenomen door de waterplanten. Doordat het water van de zwemvijver geen chemicaliën of zware metalen bevat in vergelijking met een traditioneel zwembad, vormt de zwemvijver geen belasting voor het milieu. Het water kan zelfs tijdens droge maanden gebruikt worden om de tuinplanten te bevloeien.

 

Bij overvloedige regenval, kan via de zwemvijver het regenwater naar een bezinkput of wadi vloeien en vervolgens vlot de bodem indringen.

 

Je ziet een tuin letterlijk tot leven komen na het plaatsen van een échte biologische zwemvijver!

Het design van een zwemvijver haalt het beste uit jou tuin. Een zwemvijver zorgt voor een sfeervol uitzicht op elk moment van het jaar.

 

 

 

Gezondheidsvoordelen van Zwemmen in Natuurlijk Water

De voordelen van zwemmen zijn algemeen bekend, maar zwemmen in natuurlijk water kan nog meer voordelen bieden voor je gezondheid.
Het water van een zwemvijver kan rijk zijn aan mineralen die een positieve invloed hebben op je huid.
Bovendien is het zwemmen in water dat vrij is van chloor of zouten zachter voor je luchtwegen,
wat vooral gunstig kan zijn voor mensen met gevoelige luchtwegen. Natuurlijk zwemwater heeft ook een enorm stress verlagende factor.

Eens je gewoon bent van te zwemmen in écht water wil je niet anders meer!

Design en Indeling

Een van de grootste voordelen van een zwemvijver is het aanpassingsvermogen aan je persoonlijke smaak. Er zijn verschillende stijlen en ontwerpen beschikbaar, van de meer strakke en moderne look tot de wilde charme van een natuurlijke vijver. Het is essentieel om je zwemvijver te ontwerpen met respect voor de omringende beplanting en om een natuurlijke balans te behouden. Hierdoor zal de vijver niet alleen ogen als een deel van het landschap, maar ook functioneren als een deel van het ecosysteem.

 

Kostenplaatje bespaar tot 30% tegenover een traditioneel zwembad
Het is geen geheim dat aanleggen van een zwemvijver een investering is. Echter, de kosten zijn niet alleen afhankelijk van de grootte, design, en inrichting, maar ook van de keuzes die je maakt wat betreft bijvoorbeeld het filtratiesysteem en de afwerkingsmaterialen. Het is belangrijk om een realistisch budget te bepalen en hierbij de toekomstige besparingen op onderhoud en het positieve effect op de waarde van je huis mee te nemen.

Traditioneel Downflow of Een Volautomatisch Systeem

 

Een traditioneel downflow-systeem, waarbij water vanaf de oppervlakte naar beneden stroomt en langs de wortels van de planten wordt gezuiverd, is effectief, maar vereist een zekere mate van onderhoud. Wil je liever een meer 'hands-off' benadering, dan biedt een volautomatisch systeem met UV-filters en circulatiepompen een oplossing. Dit combineert de voordelen van een traditioneel zwembad met de natuurlijke uitstraling en feel van een zwemvijver. Dit systeem reguleert zelf de waterwaarde. Waarbij een traditioneel systeem dit met de hand gebeurd.

Conclusie zwemmen doe je biologisch


Een zwemvijver biedt een alternatief dat niet alleen beter is voor de natuur, maar ook voor jou. Met lagere jaarlijkse onderhoudskosten, een toonbaar ecologisch meerwaarde, een uniek en natuurlijk uiterlijk, en de gezondheidsvoordelen van zwemmen in puur water is het duidelijk dat het aanleggen van een zwemvijver het overwegen waard is. Of je nu de natuurlijke keuze maakt voor een downflow-systeem of kiest voor het gemak van een volledig automatische filtratie, de stap naar een zwemvijver zou zomaar de beste duik van je leven kunnen zijn.

 

Als je het idee overweegt om je tuin om te toveren in een zwemparadijs nodig ik je uit om voor een vrijblijvend gesprek bij ons in de toonzaal aan het water. In dit gesprek bespreken we al je vragen en ontvangt u meteen een voorontwerp en calculatie van je ZWEM! concept.

 

Voor je het weet realseert ons ervaren team je zwemdroom.

 

Voor ons is het duidelijk biologisch zwemmen is de toekomst!

 

Bezoek ons conceptroom of plan je gesprek aan het water met onze tuinarchitecten!      Klik hier