Tuinen > Tuinaanleg >

Enkele realisaties van ecologische tuinen

 Droomt u van een prachtige ecologische tuin?

 

 

Tuinaanleg

 

Onderhoudsvriendelijke en natuurlijke tuinen

 

Gostar specialiseert zich in het ontwerpen en realiseren van exclusieve tuinen. Deze tuinen passen perfect bij onze biologische zwemvijvers en siervijvers. De aanleg van tuinen zit letterlijk in ons bloed. Wij zijn inmiddels de vierde generatie tuinaannemers.

 

Dé tuinen van de toekomst 
Wilt u een minimalistische, landelijke, Engelse, moderne of Japanse tuin? Met onze expertise realiseren we uw droomproject, maar met de typische Gostar-signatuur: met aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Het resultaat is een betere biodiversiteit en een mooier ogende tuin.

 

  • Minder onderhoud

Bij het ontwerp van uw tuin houden we rekening met een volwassen plantmaat, waardoor de nood aan snoeien en overig onderhoud sterk daalt.

  • Past ook perfect bij een moderne woning

Wist u dat een ecologische tuin zelfs mooi past bij een moderne woning? Het contrast tussen de strakke woning en de organische tuin werkt perfect. De strakke lijnen van de woning komen dankzij de natuurlijke tuin sterker tot hun recht.

  • Ideaal om inkijk te beperken

De bouwpercelen worden steeds kleiner, waardoor het beperken van visuele inkijk belangrijk wordt. Dit kan perfect met een ecologische tuin. 

  • Maximale waterinfiltratie voor duurzaam waterbeleid

Bij de aanleg van een ecologische tuin houden we veel rekening met een duurzaam waterbeleid, waarbij het regenwater zoveel mogelijk in de grond moet kunnen infiltreren. Daarvoor beperken we de verhardingen tot het noodzakelijke en kiezen we voor waterdoorlatende materialen. 

  • Natuurlijk evenwicht

Met onze ecologische aanpak willen we een bijdrage leveren aan een beter, gezonder milieu. Ook in uw totaalproject houden we hier rekening mee door bijvoorbeeld het inplannen van een bijenhotel,  onschadelijk voor de omgeving, maar een zegen voor de biodiversiteit. 


 

 

Alle vrijheid voor ontwerp en aanleg

 

Het ontwerpen en realiseren van een ecologische tuin door Gostar gaat meestal gepaard met de aanleg van een biologische zwemvijver of siervijver. 

Een (zwem)vijver vormt binnen uw ecologische tuin een beeldbepalend element, waardoor u best beide zaken toevertrouwt aan één specialist. Zo vormt alles één natuurlijk aansluitend geheel.

Wij geven onze klanten maximale vrijheid. Dit betekent dat u perfect een tuinontwerp door onze tuinarchitecten kan combineren met de ontwerp en aanleg van een zwemvijver of siervijver. Op die manier hebt u een samenhangend verhaal dat u al dan niet gefaseerd kan realiseren. 

Ofwel nemen onze eigen vakmensen meteen ook de realisatie van uw ecologische tuin op zich, zodat we een totaalproject opleveren. Dit kan ook perfect in een latere fase. Wilt u voor de tuinaanleg zelf aan de slag? Dit kan ook, u bepaalt.

 

Uw ecologische tuin van A tot Z aangelegd

 

Onze service voor tuinontwerp en –aanleg dekt alles. 

Naast de beplanting en graspartijen ontwerpen en realiseren wij ook eventuele verhardingen in alle mogelijke materialen, tuinafsluitingen, tuinverlichting, beregeningsinstallaties, volledig ingerichte poolhouses en tuingebouwen met wellnessfaciliteiten, buitenkeukens,…. 

Voor sommige onderdelen werken we onder onze coördinatie en verantwoordelijkheid samen met vaste en vertrouwde onderaannemers. 

 
Deze website wil gebruik maken van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren.
Gelieve aan te geven of u deze cookies al dan niet wenst te aanvaarden.
Meer informatie