WOUTER JANSSENS

Wouter Janssens 

Liefde voor natuur en architectuur heb ik van jongs af aan. Beter kan ik het niet verwoorden. Van kampen bouwen in de bossen tot pleinen en parken bewonderen. Sinds ik de bachelor land- en tuinarchitectuur heb afgerond is dit alleen nog maar versterkt.

 

Na mijn studies ben ik mezelf gaan verdiepen in de artistieke wereld van planten, hun biodiversiteit, kleur en geur het hele jaar door. Zoals één van mijn grote voorbeelden Piet Oudolf zei: "Tijd is een cruciale factor. Een tuin is niet iets van enkele maanden schoonheid maar een evoluerend kunstwerk". Door mijn passie voor water ben ik bij Gostar terecht gekomen. Dit was duidelijk toen ik in mijn laatste jaar tuinbouwschool een onderzoek heb uitgevoerd naar het biologisch filteren van natuurlijk water.

 

En kijk, na aantal jaren mag ik mezelf medekapitein noemen van dit sterk varend schip!
In mijn vrije tijd ben ik meestal te vinden in de natuur of op het sportveld. Hiken in de bergen en de rust opzoeken doe ik het liefst. Dit probeer ik dan ook terug te brengen in onze projecten. Een gezellig plaatsje aan het water omgeven door groen, weg van de drukte om even tot rust te komen. Een gezellig boek of een lekker wijntje erbij en de vakantie in eigen tuin kan beginnen.